Snart ved Minnesund

På denne turen i et mikrofly (250 kg) over Romerike i 2009 dukket Minnesund opp som en port inn mot Mjøsa. Flyhastigheten var 125 km/h da bildet ble tatt, og høyden under cruisingen var 540 moh.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Sep 2011

De sørgelige rester av et trigtårn

Av Odd Tore Saugerud |

Råtnende tømmerrøys på Vardåsen: Enda et trigtårn som har falt, enda en åstopp som har blitt dekket av skog. Snart må vi stole på flatehogster for å få en lysning i skogen og litt utsikt. Kjentmannspost 40 denne perioden (2010-2012).

02 Sep 2011

Helletjernet

Av Odd Tore Saugerud |

På vei til Vardåsen fra Gruvelia er det naturlig å legge veien om Helletjernet. Her begynner det å bli høstlig, og mange bjørker har allerede mistet bladene. Slik er det flere steder, kanskje ble sommeren for våt også for bjørka? Gapahuken i sydøstenden av tjernet var kjentmannspost 39 2004-2006, besøkt for nøyaktig fire år siden. Den er synlig mellom trærne i høyre bildekant.

02 Sep 2011

En gammel grunnmur

Av Odd Tore Saugerud

Gruvedrift krever folk, og folk krever hus. Om denne gamle grunnmuren der veien mot Knepphaughytta tar av fra den gamle gruveveien var til bolig eller en annen type hus vet jeg ikke, men den har en egen stemning i solglimtet. Etter silregn og bekker i veiene fikk endelig solen overtaket, og både terrenget og vi var i ferd med å tørke litt opp.