Kveldslys

Det er ikke bare fargene som viser at høsten nærmer seg. Sola står også lavere og lager et gyldent lysstreif her ved Vesle Skotjern allerede før kl. 18. Turen til Skotjernfjellet ble årets fotvåteste. Den blåmerkede stien var lagt i og over alle myrene, og de var vesentlig flere enn på turkartet 1:50 000. I tillegg var den summarisk og tildels feilaktig tegnet inn, f.eks. ved enden av veien der den går i myra langs Skotjernbekken og ikke på skrå opp fra denne som kartet viser. Det går en sti der også, men den ender blindt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Sep 2011

To gamlinger

Av Odd Tore Saugerud

Ved Vesle Skotjern er det også gammel furuskog. Her er to av de eldste, en holder seg fortsatt oppreist, den andre har lagt seg for godt. Legg merke til at stammene er spiralvokst.

10 Sep 2011

Bunnløs myr

Av Odd Tore Saugerud

Navnet "Hesteputtene" fikk meg til å tenke på tragedier med hester på beite som går i myra og ikke kommer opp igjen. På myra ved Hesteputtene er det mange slike områder med grønn mose som dette her ved den søndre av Hesteputtene. Hvis sommeren hadde vært normalt tørr ville det ikke vært like enkelt å se at dette egentlig er flytemose. Som o-løper har jeg erfaring med slikt.

10 Sep 2011

En krokrygget gamling

Av Odd Tore Saugerud

Det er tid for litt ettertanke under en av tørrfuruene på myra ved Hesteputtene. For en importtrønder har landskapet her noe kjent trøndersk over seg med store myrstrekninger og uttørkede furuer.