Myrgruva forsvarlig inngjerdet

Myrgruva er et om lag 100 meter langt og smalt dagbrudd, ifølge Kjentmannsmerkehåndboka 2010-2012 dypt nok til å drukne i til enhver tid. Etter årets regnsommer var den breddfull, og gjerdet er sikkert på sin plass for folk som svimer rundt i mørket her. For fotografer gjør det livet vanskeligere, men jeg valgte å holde meg på riktig side.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Sep 2011

Almelia

Av Eivind Molde

Almelia ligger høyt og fritt til i lia innenfor Feiring. Når man først har tråkket seg opp hit, blir det langt lettere i fortsettelsen. For her, vel 500 meter over havet, flater veien ut.

10 Sep 2011

Kveldslys

Av Odd Tore Saugerud

Det er ikke bare fargene som viser at høsten nærmer seg. Sola står også lavere og lager et gyldent lysstreif her ved Vesle Skotjern allerede før kl. 18. Turen til Skotjernfjellet ble årets fotvåteste. Den blåmerkede stien var lagt i og over alle myrene, og de var vesentlig flere enn på turkartet 1:50 000. I tillegg var den summarisk og tildels feilaktig tegnet inn, f.eks. ved enden av veien der den går i myra langs Skotjernbekken og ikke på skrå opp fra denne som kartet viser. Det går en sti der også, men den ender blindt.

10 Sep 2011

To gamlinger

Av Odd Tore Saugerud

Ved Vesle Skotjern er det også gammel furuskog. Her er to av de eldste, en holder seg fortsatt oppreist, den andre har lagt seg for godt. Legg merke til at stammene er spiralvokst.