Soloppgang under Løkenhavnastupet

Soloppgang ved foten av Løkenhavnastupet er tingen for B-mennesker, for den kommer ikke før ved 10-tiden så lenge sola ikke klarer å klatre opp over stupkanten. I dag klarte den bare komme litt opp i ura.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Nov 2011

Pause i rimfrost

Av Jann Bergholtz |

Det nærmer seg slutten på en travel ryddesesong for Foreningen ØX i Østmarka. Rimfrosten er vinterens forspill, og skisesongen kan umulig være så langt unna. Ukens bilde er fra den tradisjonelle bålpausen kl. 1145 – denne gang i åsen øst for Nord-Elvåga.

15 Nov 2011

Det aller siste solstreif på Løkenhavnastupet

Av Odd Tore Saugerud

Novemberdagen er kort, og allerede kl. 15:32 dekker skyggen av Ramsåsen ura under Løkenhavnastupet. Selv når lauvtrærne har felt bladene må man på vestsiden av Lomma og et godt stykke opp i åssiden for å få fri sikt til stup og ur.

15 Nov 2011

Utsikt fra toppen av Løkenhavnastupet

Av Odd Tore Saugerud

Utsikten fra toppen av Løkenhavnastupet dekker 180 grader fra syd til nord. Her langs stupet mot nord ser vi fra venstre nordenden av Løkenhavna boligfelt, Rykkinn/Gommerud, Eineåsen med Haugskollen bak, og i horisonten midt i bildet Gyrihaugen. Vannet er Glitredammen, og til høyre bak dette «slottet» til Løvenskiold.