Ultra-Løkenhavna

Kartet over klatreruter i Ultra-Løkenhavna viser én rute, Ulan Bator, grad 9, som går over et stort overheng, og to prosjekter til høyre for denne. Overhenget med istapper passer til denne beskrivelsen, men det var fra nedsiden på sikker avstand (istappene løsnet i sola og falt ned) ikke mulig å se sikringskroker eller andre spor etter klatring.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Nov 2011

Mega-Løkenhavna i profil

Av Odd Tore Saugerud

Det største overhenget i profil, med tett av sikringskroker. Fire klatreruter går over dette, den mest krevende, Morrison Hotel er grad 9/9 +. Dette kan bli spennende med en klatrer i silhuett.

25 Nov 2011

Mega-Løkenhavna

Av Odd Tore Saugerud

Stuperekken er ikke så høy, men stupet er steilt, tildels utoverhengende og med krevende overheng. 32 navnsatte «fingertunge» klatreruter. God anledning til å dusje mens man klatrer, særlig om våren. Ved kuldegrader vannsig som gir istapper og glatte partier.

25 Nov 2011

Løkenhavnastupene: en oversikt

Av Odd Tore Saugerud

Helt til venstre i bildet (nord) en skrå stuprekke som er fortsettelsen av stupene rundt sydenden av Nordre Kolsås. Lavere ned og mer midt i bildet det forholdsvis lave Mega-Løkenhavna. Så et forholdsvis skogkledt område med en hytte. Bjørndalsbekken renner til venstre for denne, og det er flere stup skjult bak skogen. Deretter en lang og høy stuprekke, først Ultra-Løkenhavna, og så til høyre etter tverrstupet (i skyggen) Løkenhavnastupet. Den høyeste åsryggen er Nordre Kolsås, den lavere er fortsettelsen mot nord av Kløvkollen (Vesle Kolsås) i Åsbråtafjellet og Fløyberget.