Bjørnsjøen og Kikut-massivet

Selv om utsikten nordover fra Kobberhaugene er hemmet av noen trær, er det utsyn mot Bjørnsjøen og Kikut-massivet herfra. På denne sene høstdagen skinte solen på sydsiden av de høyeste nordmarksåsene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Nov 2011

Høstfarget innledning av adventstiden

Av Erik Unneberg

Vi er inne i årets to mørkeste måneder. For å finne solstråler må man ut av dalene og opp i høyden. Og på toppen av Kobberhaugene skjenket ettermiddagssolen sine stråler over et høstfarget landskap den første søndagen i advent. Bildet er tatt mot nord, og vi ser litt av Østre Fyllingen til venstre for treet i midten av bildet.

26 Nov 2011

Øvredam i blåtimen: utsikt fra demningen mot nord

Av Odd Tore Saugerud

Sydenden av Øvredam ligger blikkstille i blåtimen, mens det fortsatt er bølger i nord mot tangen og vika på bilde nr. 15187. Det var tidligere flere bål rundt vannet, men nå er det bare litt røyk igjen av disse. Demningen er en betongdemning på toppen av en gammel steindemning, mulig nedlagt drikkevannskilde?

26 Nov 2011

Øvredam: trang vik, mørkt og bølget vann

Av Odd Tore Saugerud

Øvredam er et oppdemmet vann, hjerteformet med to trange viker i nord. Her er utsikten over dammen fra den østre og dypeste viken en etter hvert ganske mørk og vindfull sen-novemberdag.