Et landskap i sort og hvitt

Det var ikke mange fargene naturen kunne by på inne på Krokskogen et stykke ut på formiddagen. Kun sjatteringer mellom sort, grått og hvitt, men samtidig var det noe idyllisk ved dette også. Bildet er tatt ca. 1 km nord for løypeskiltet ved Kampevaddammen. På bildet ser vi skiltet som viser vei til Løvlia gjennom skogen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

25 Des 2011

Stirydding vinterstid

Av Odd Tore Saugerud

Det er ikke bare skiløypene som må ryddes vinterstid. Her har en fallen gran sperret naturstien. Siden dette er dagen etter juleribba, er motorsag fy-fy! I stedet går det i buesag, snekkersag og øks, pågangsmot og store mengder tålmodighet. Får håpe de ble ferdige til mørket falt på, men saga klemte fælt.

25 Des 2011

Ikke drivverdig berg

Av Odd Tore Saugerud

Området rundt Frederik Vs obelisk er gjennomskåret av dype kløfter. Det er sporene etter marmordagbruddene som var i drift helt til starten på 1960-tallet. Fra stien som Atie står på, ser det ut til å være en bro over bruddet, men i virkeligheten var det et område med ikke drivverdig berg.

25 Des 2011

En kongelig obelisk midt i tjukke skauen

Av Odd Tore Saugerud |

Om vi ikke hadde vært i dette området på flere natt-o-løp, ville vi nok blitt forbauset over å finne denne grånede obelisken til minne om Frederik Vs besøk her i 1749. Mye mer om dette under stedet Gjellebekk skanse.