Stor utfart fra Ringkollen

Skiforeningen hadde satt opp fire busser til Ringkollen, og det viser at mange Oslo-folk ville ut på ski fra nord til sør denne andre søndagen i januar med helt perfekte forhold. Det var det mange som benyttet seg av, i løypene ned i Sørkedalen var det et yrende liv av store og små skiløpere.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

08 Jan 2012

Skumring på Småflaka

Av Nina Didriksen

Solen har begynt å gå ned og skaper fint lys over Langtjernkrysset sør for Oppkuven. Vi setter kursen ned mot Sørkedalen etter en flott dag i Marka.

08 Jan 2012

Gamla på Oppkuven

Av Nina Didriksen |

Dette treet er nesten 500 år gammelt og står i lia mellom Oppkuvvann og toppen. Det ble oppdaget i 1994, og boreprøver viser at det sannsynligvis så dagens lys i 1545 (!). Treet kalles Gamla og er det tredje eldste grantreet i Norge (de to eldste er i Trillemarka) og det femte eldste i Skandinavia. Med sine 65 cm i diameter og to meter i omkrets i brysthøyde er hun den kraftigste av over 400 år gamle grantrærne i Norge. Her er Gamla sammen med en av Markas sprekeste pensjonister, Ragnhild Krogvig (t.v.).

08 Jan 2012

Postkort fra Heggelivann

Av Nina Didriksen

Sol og nysnø, finere kan det ikke bli! Her krysser vi Nordre Heggelivann på vei mot Oppkuven og en avstikker til et nesten 500 år gammelt tre (bilde nr. 15541).