Vakker januardag på Stubdalsflaka

Etter drøye bakker fra Vassendvika får vi betalt! Stubdalsflaka som er på 608 moh. var et fantastisk skue denne januarsøndagen, og det var mange fotografer i løypa mot Løvlia!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

08 Jan 2012

Stor utfart fra Ringkollen

Av Kjersti von Krogh

Skiforeningen hadde satt opp fire busser til Ringkollen, og det viser at mange Oslo-folk ville ut på ski fra nord til sør denne andre søndagen i januar med helt perfekte forhold. Det var det mange som benyttet seg av, i løypene ned i Sørkedalen var det et yrende liv av store og små skiløpere.

08 Jan 2012

Skumring på Småflaka

Av Nina Didriksen

Solen har begynt å gå ned og skaper fint lys over Langtjernkrysset sør for Oppkuven. Vi setter kursen ned mot Sørkedalen etter en flott dag i Marka.

08 Jan 2012

Gamla på Oppkuven

Av Nina Didriksen |

Dette treet er nesten 500 år gammelt og står i lia mellom Oppkuvvann og toppen. Det ble oppdaget i 1994, og boreprøver viser at det sannsynligvis så dagens lys i 1545 (!). Treet kalles Gamla og er det tredje eldste grantreet i Norge (de to eldste er i Trillemarka) og det femte eldste i Skandinavia. Med sine 65 cm i diameter og to meter i omkrets i brysthøyde er hun den kraftigste av over 400 år gamle grantrærne i Norge. Her er Gamla sammen med en av Markas sprekeste pensjonister, Ragnhild Krogvig (t.v.).