Med kurs mot Stovivann

Det var grått i dag, men fint føre på Tanumplatået. Her har vi Stovivann på venstre hånd, der vi går nordover i retning Horni.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Feb 2012

Flomsaga i Urselva

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 12584 viser restene av flomsaga i Urselva i skikkelig høstflom. Nå er bildet et annet: Isfallet i det lille sidesiget dominerer over elva, som er helt is- og snødekt. Men sagrestene er fortsatt synlige.

07 Feb 2012

I Skosliteren betyr gult fare

Av Odd Tore Saugerud

Tidligere var Skosliteren en viktig løype inn i Vestmarka fra Kirkerud og Tanumplatået. To gule fareskilt har overlevd, men teksten er vekk. På bildet er årsaken til skiltet tydelig: Trang port og grind tvers over løypa. Etter en fem-mils tur på Krokskogen midt på 70-tallet avsluttet vi med å kjøre ned Skosliteren på skare som bare delvis bar. Det ga ikke mersmak.

07 Feb 2012

Endelig på toppen av Skosliteren

Av Odd Tore Saugerud

Bilder gir ikke et skikkelig inntrykk av hvor bratt Skosliteren egentlig er. Men dagens skiløper var av den seige sorten som gjerne tar en brøytetørn i løssnøen oppover Skosliteren, og nå var han snart i flatere lende og inne i Vestmarkas nett av skiautostradaer. Men tilbake ned Skosliteren på ski under dagens forhold kom ikke på tale. Enten en annen løype ned, eller til fots med skiene under armen. Tidligere spor viser at skiene under armen var det foretrukne alternativ.