Utsikt fra Tjæregrashøgda

Fra utkikkspunktet i løypa rett nedenfor toppen av Tjæregrashøgda har man en flott utsikt til store deler av Bærum kommune. Det skulle egentlig bare mangle, når man befinner seg like ved Bærumsmarkas høyeste punkt på 485 moh.(utkikkspunktet i løypen ligger ca. 40 meter lavere i terrenget). En liten kuriositet er at vi her har samlet alle fire alpinanlegg i Bærum og Asker på ett og samme bilde; lengst til venstre Kolsåsbakken, midt i bildet Kirkerudbakken, og lengst til høyre Krydsbybakken i Lommedalen. Vardåsen skisenter i Asker kan skimtes over og til høyre for Kirkerud. I forgrunnen ligger Burudvann.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

19 Feb 2012

Rolig søndag på Fossum

Av Ivar Gilså

Det var god plass på Fossum søndag, både på parkeringsplassen og i løypene. Litt trøblete føre etter lørdagens mildvær og vinterferie for mange langrennsinteresserte kan nok være blant årsakene.

19 Feb 2012

Februarsøndag på Vensåsseter

Av Ivar Gilså

Skiforeningen og Bærum Hundekjørerklubb kan i år feire 10-årsjubileum for Vensåsseter som serveringssted i Bærumsmarka. Stedet var godt besøkt denne søndagen, selv om mange nok har reist bort for vinterferien.

19 Feb 2012

Tjæregrasrunden

Av Ivar Gilså

Turen fra Fossum, opp til Tjæregrashøgda, videre til Triungsvann og ned til Fossum igjen har i de senere år blitt merket som "Tjæregrasrunden". Den byr på rikelig med høydemetere, men flott utsikt fra toppen!