Klart for Sandbekkmana

Nordre Tvetjern kommer til syne etter at man har klatret opp fra Spålen, og det er bare å nyte sola og skiføret.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

24 Feb 2012

Krysset ved Fjellseterbommen

Av Erik Unneberg

Det er flere muligheter fra løypekrysset ved Fjellseterbommen. Herfra går det løyper til blant annet Lommedalen, Kleivstua eller Løvlia

23 Feb 2012

Restauranten på Grefsenkollen

Av Ivar Gilså

Grefsenkollen restaurant sett fra parkeringsplassen på toppen av Grefsenkollen. Mesteparten av bygningsmassen er oppført i håndlaftet tømmer. Høy tetthet av forskjellige telekommunikasjonsantenner vitner om vide utsyn her oppe fra.

22 Feb 2012

Utsikt fra Grefsenkollen en februarmorgen

Av Ivar Gilså

Grefsenkollen er Oslos kanskje aller fineste sentrumsnære utkikkspunkt, med storslagen utsikt over fjorden, sentrum, de vestlige bydeler og store markaområder i Maridalen, Holmenkollen, Bærumsmarka og Vestmarka. Til og med den gamle sementfabrikken på Slemmstad ser man ganske tydelig, selv om den ligger over 25 kilometer unna (midt i bildet). Opp til Grefsenkollen kan du komme med bil eller sykkel på offentlig vei, mens busslinje 56C går opp hit på søndager. Til fots kan du ta den bratte akebakken opp fra boligbebyggelsen ved Akebakkeskogen, eller bruke en av de mange andre stiene i området. Det går ingen preparerte skiløyper helt opp på toppen, men det går fint å bruke løypene mot Grefsenkleiva eller Trollvannskleiva og gå opp en av alpinbakkene, da er det ganske flatt og bare noen titalls meter igjen til toppen - med kafe og restaurant. Bildet er et HDR-fotografi satt sammen av tre ulike eksponeringer.