Lite trafikk ved Bråtan

I 2012 fikk skiløperne et nytt utgangspunkt for sine turer. Stedet er Bråtan, som ligger langs skiløypa mellom Burås og Sollihøgda. Det brøytes nå parkeringsplasser for et par hundre biler på denne gården, som har veiforbindelse fra E16 mellom Sollihøgda og Skoglund. I dag var det nesten ingen biler på parkeringsplassen her, men det var likevel en del som gikk på ski forbi. Tilførselsløypa inn til hovedløypa starter for øvrig like ved den parkerte bilen til venstre på bildet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

10 Mar 2012

Sporløs avstikker til Aklangsbrenna

Av Nina Didriksen

Det fine været og den nå faste snøen gjorde valget enkelt: I dag måtte vi legge kursen ut av oppkjørte spor og tråkke våre egne. Aklangsbrenna lokket med utsikt og geocache, se www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=af4580d4-bc1c-4fab-bdfc-e74f8b2b16ca. Her fant vi nordmarksnatur på sitt beste: åpne og flate myrområder, luftig furuskog og gamle, vridde trær.

10 Mar 2012

Utsikt fra Aklangsbrenna

Av Nina Didriksen

Vi ser plassen Finnstad nesten rett vest fra vår utsiktsplass på Aklangsbrenna. Kollen i bakgrunnen til venstre må være det 629 meter høye Spålsberget. Nå er det superforhold for "off piste"-turer i Marka - kom dere ut på utforskningstur!

10 Mar 2012

Ekte skiløpere går Grenaderløpet

Av Nina Didriksen

Denne plakaten observerte vi bak inngangsdøren på Tverrsjøstallen. Reklamen fra fjorten år tilbake treffer spikeren på hodet: Å gå det ni mil lange Grenaderløpet ER en utfordring. Fotografen debuterte i fjor og angrer ikke.