Uværet driver inn over Finntjern

Ti minutter etter at dette bildet ble tatt satte uværet inn med regnskyll, lyn og torden, og vi to fiskere ble veldig våte selv mellom tettvokste graner langs Finntjerns bredder. Finnstad på andre siden av vannet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Aug 2002

Finnvann sett fra toppen av Pershus

Av Steinar Kjærnsrød

På sydryggen av Pershusfjellet har man et fint skue utover det nærmeste området. På bildet ser vi Finnvann og den trange dalen ned mot Spålen. I forlengelsen av denne aksen ser vi også dalsøkket opp mot Tvetjernhøgda og Sandbekkmana og litt lenger til høyre ses Kikutmassivet. Tårnet på Porten kan skimtes.

30 Aug 2002

Pershusfjellet - utsikt sydover

Av Steinar Kjærnsrød

Det gror til på Pershus - det er ikke så mange år siden det her var ganske fritt utsyn sydover. Nå er det en irriterende storvokst gran som ødelegger litt. På bildet ser vi Pershusvann til venstre og Finntjern mellom trærne til høyre. Lenger bak ser vi Aklangen og Katnosa.

30 Aug 2002

Pershusfjellet - utsikt nordover

Av Steinar Kjærnsrød

Fra det sydlige trigpunktet på 650 moh er det flott utsikt nord-nordøstover. På bildet ser vi Svarttjernhøgda til venstre og Kollern omtrent midt i bildet. Under den bratte østryggen ser vi også fra nord - Skarvvann, Buvann og Pershusvann (nærmest)