Vidt utsyn mot fjord og fjell fra Vivangshøgda

Navnet "Vivangen" henspiller ikke på det flotte utsikten over Krokskogen mot Norefjell og Vikerfjellene og langt ut i Oslofjorden. R. Holtvedt skriver i "Historier fra Krokskauen" at det er dvergbjørk - kjerringris, som kalles "vivang" og som har gitt åsen navn.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Mar 2012

Vår i Merradalen

Av Odd Tore Saugerud

Merradalen vinterstid, se bilde nr. 12893, er mest kjent for sine lange istapper og bratte, islagte sti, hvor isen gjerne holder seg lenge utover våren. Men i år har allerede marsvarmen erstattet istappene med en lang vegg av iskalde dusjer, mens bekken fra myrene under Nordre Kolsås fyller bekkeleiet i nedre høyre hjørne og mye av stien.

12 Mar 2012

Vårføre i Lommedalen

Av Erik Unneberg

På parkeringsplassen på By i Lommedalen var det tolv grader, noe som likevel var noen grader mindre enn lengre ned i dalen. Men i solen var det betydelig varmere, noe tilførselsløypene til Helårsløypa etter hvert har fått merke. Vi ser en av dem her, hvor det var ordentlig vårføre. Men så snart man kom frem til Lomma, endret forholdene seg, og det var fine forhold i både klassiske spor og skøytesone. Bildet er tatt like ved gården By.

12 Mar 2012

Tidlig vår i Dæliskogen

Av Odd Tore Saugerud |

I dag +15,5°C etter biltermometeret, strålende sol, men kraftig vind. På stiene og særlig på skiløypene var det våt hålke, men rett ved siden av hålken var det bra med utsprungen blåveis. Dette var dagens blåeste. Skiforeningen ville vel foretrukket isroser eller til nød blåveis under snøen.