Isfisker på Bjørtjenn

Skiløypene i Skrukkelia går forbi flere gode fiskevann. Fortsatt er det mulig å kombinere en skitur med isfiske. Isen er trygg nok, bare en holder seg unna bekkeos. Det kan være noe vann nær land, slik at det enkelte steder er vanskelig å komme utpå.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

25 Mar 2012

Siste dag på ski

Av Vegard Rooth |

Det var vårføre ved Holmetjern, og det ble sesongens siste skitur. To timer senere tok fotografen årets første bad på Nordstrand. Det er ikke mange andre hovedsteder i verden hvor denne kombinasjonen er mulig.

29 Mar 2012

Nye spor til påske

Av Thore Knudsen |

I dag, torsdag 29. mars, ble det kjørt nye spor i Skrukkelia. På bildet er Oddbjørn Knai med scooteren sin på veg nordover fra Vesle Damtjennet. Mot Fjellsjøkampen tillot føret bare sporlegging opp til Rausteinstjennet. Til gjengjeld er løypa Vesle Damtjennet – Store Svartungen forlenget opp til Aurtjenn + den lille stikkvegen som går sørover fra tjernet. Når en går tur-retur det som er kjørt i dag, blir det en tur på ca. 22 km.

28 Mar 2012

Entusiastføre

Av Nina Didriksen |

Når skisporet er høyere enn omgivelsene er det vår. Dette entusiastsporet ligger ved for Rødsteintjennet i Hurdalsåsene, og følger du løypa oppover kommer du til Akershus' høyeste punkt, Fjellsjøkampen (812 moh.).