Klatresesongen er i gang i stupene ved Hauktjern

Snø og ski er ikke karakteristisk for Østmarka nå. Klatresesongen har startet i stupene ved Hauktjern, men i den kalde vinden i dag var det ikke kø. Den ene klatreren vi fant tok en velfortjent pause, ikke på grunn av kalde fingre, men heller på grunn av tidlig sesong og slitne ben.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Apr 2012

Vår i skiløypa fra Ringkollen

Av Line Mork |

Skisesongen er definitivt forbi i hovedløypa mellom Ringkollen og Skansebakken, her mellom Borgersetra og Vassendvika. Men når skisesongen er forbi, starter straks sesongen for fotfolket, og i en liten overgangsperiode er det nå like fint å følge skiløypene som blåstiene.

07 Apr 2012

Blått eller rødt?

Av Line Mork

Som regel er valget greit, til fots langs blåstiene og på ski langs rødmerkingen. Men etter en mild vår og etterfølgende kald periode er det nå best forhold overalt til fots – og faktisk best i tidligere preparerte skiløyper. Snøen bærer som betong enda noen dager.

07 Apr 2012

Sesongskifte ved Gagnumseter

Av Line Mork

Tidlig vår og kald påske gir fine forhold til fots i Marka. Både blåstier og røde løyper er godt egnet – men hva med vannene? Ved Gagnumseter følger skiløypa to alternativer, både over vannet nord i Nordre Heggelivann og over brua. Påskeaften var det enda fortsatt greit å gå over isen.