Skrukkelia i slutten av april

Fortsatt er det mer enn nok snø til en skitur i Skrukkelia – omtrent en halv meter her ved Damtjennet der bildet er tatt. Det ble kjørt opp spor sist lørdag, og disse er fortsatt brukbare, til tross for både snø og regn siden da. Sola stakk fram da bildet ble tatt, en time seinere regnet det – med andre ord: aprilvær.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

24 Apr 2012

Mens vi venter på en ny vår

Av Kjersti von Krogh

Årets jakt på poster er i gang, selv om vinteren fortsatt holder et grep om Store Gryta (247 moh.). Fra Solemskogen i sør til Granberget i nord skjærer Grytlidalen gjennom Lillomarka, og før Grytebekken renner ut i Maridalsvannet må den gjennom Store Gryta, et langstrakt vann som er blant de mest hemmelighetsfulle i hele Lillomarka.

24 Apr 2012

En sidefoss til Langemyrsbekken

Av Odd Tore Saugerud

Langemyrsbekken starter i Langemyrene vest for Småvanna og renner mesteparten av veien til Verkensvannet i en ganske trang kløft. Denne om lag fire meter høye sidefossen renner helt inntil skiløypa Dikemark-Småvanna. Vanligvis bare et lite sig, men nå er det litt sprut i den. Kjekstadmarka er stort sett helt bar for snø, bortsett fra is i maskinpreparerte løyper og langs bekkefar i dyp skygge.

21 Apr 2012

Fortsatt vinter ved Katnosa

Av Bjørg Løvlien

Noen cm nysnø og flott kveldssol over Katnosa. Bildet er tatt ved båthuset på Katnosdammen.