Vestby kirke

Vestby kirke ligger fint til ved Kirkeveien, rett vest for E6 gjennom Vestby. Den første kirken i Vestby ble reist omkring år 1200. Den som står her nå, ble bygd i 1886. Kirken er tegnet av arkitektene H. Nissen og H. Munthe som langkirke i teglstein i nygotisk stil, med 450 sitteplasser. Til høyre ser vi Vestby prestegård. Stiftelsen Kultursenteret Vestby Prestegård har siden 1996 hatt ansvar for å ta vare på bygningene og legge til rette for ulike aktiviteter her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Mai 2012

Utsikt fra høydehuset

Av Erik Unneberg

Mai startet med det flotteste vårværet man kunne tenke seg, og hva var da mer naturlig enn å betrakte landskapet fra Oslos høyeste punkt? Det var litt bløtt på stien opp hit fra Sandungen, og her og der lå det noen snefonner.

01 Mai 2012

Hsssss!

Av Erik Unneberg |

Det var flere huggormer som solte seg på skogsbilveiene i Nordmarka i dag. Denne var ikke blid for å ha blitt forstyrret, noe den viste ved å løfte hodet, krølle seg litt sammen og hvese angrepslystent mot fotografen. Bildet er tatt mellom Elveli og Sørkedalen skole.

01 Mai 2012

Sne langs veien

Av Erik Unneberg |

I dag var det flott å sykle på skogsbilveiene som har vært brøytet i vinter. Men flere steder var det sne å se langs veien. Bildet er tatt vest for Vesle Sandungen, ca. 430 moh.