Glitrende nordmarksvann

Det var bare noen få varmegrader i skyggen, men ved Hakkloa bidro solen til at det var behagelig med en pause ved vannkanten.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Mai 2012

Grønt i Dælidalen

Av Erik Unneberg

I høyden kom det hvit nedbør i dag, men i lavereliggende strøk var det nok en grønn maidag. Litt surt var det, men på ettermiddagen fikk solen et visst tak. Vi ser her utover Dælidalen, rett nedenfor Stein gård ved foten av Gardlaushøgda. Til høyre har vi Kolsåstoppen, mens både Skaugumsåsen og Vardåsen kan skimtes til venstre for denne.

03 Mai 2012

Demningen i skogen

Av Erik Unneberg

Det var ikke de beste forholdene for avstandsfotografering med innzooming i dag, men fra fra Nordre Kolsås kunne man i alle fall få øye på demningen i sydenden av Aurevann drøyt 8 km unna. Gården i forgrunnen er Vensås (5,4 km fra fotografen), og den til venstre er Jordbærhaugen (7 km unna). I bakgrunnen til høyre troner Gyrihaugen. Dit er det 20 km.

03 Mai 2012

Sommeren i anmarsj

Av Erik Unneberg |

Når sommerfuglene viser seg i Marka, er ikke sommeren langt unna. Dette eksemplaret av dagpåfugløye ble påtruffet på Nordre Kolsås den første torsdagen i mai. Denne arten overvintrer før den igjen viser seg i mai.