Rasteplass ved Trevatna

Det var i underkant av ti grader i dag, og fra tid til annen kom det en regnbyge. Men her ved rasteplassen ved Trevatna lysnet det.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

15 Mai 2012

Vannhjulet i Østmarksaga

Av Kjersti von Krogh |

I elva mellom Mønevann og Losby ble det tidlig drevet sagbruk, og i Lørenskog nevnes sag på Losby allerede i 1560. Sagen hadde stor betydning for distriktet med plankekjøring til byen. Den var i drift til 1953, men vannhjulet er vakkert restaurert av historielaget i Lørenskog, og er brukt som motiv i kommunevåpenet for Lørenskog. Et vinterbilde av hjulet finnes som bilde nr. 1043 i Markadatabasen.

15 Mai 2012

Stedsnavn forteller

Av Kjersti von Krogh

Ved Mønevanns østbredd ser vi plassen Finnland, som nok har vært en gammel finneplass, og er nevnt første gang i 1822. Den ble fraflyttet omkring 1960 og har senere vært brukt som feriested.

15 Mai 2012

Gutta i ØX hviler aldri

Av Kjersti von Krogh

I løypa over Vesle Tonekollen ble Kjell påtruffet med øks og sag, men her hadde han nok vært før, for stien var fint ryddet etter Dagmars herjinger i romjula. Men sterk vind for et par dager siden hadde veltet en svær gran over blåstien, og Kjell var parat til å få den fjernet, - han hadde motorsag i bilen!