Rolig maikveld ved Ormtjern

Vi er nordvest for Langlia, og her er det ikke folksomt en varm maikveld. Ifølge Reidar Holtvedts bøker var det her et usedvanlig godt fiske: "Men i Ormtjernet var det endelig bett på'n", som han skriver. I kveld sykkeltur fra Sørkedalen og inn hit til kjentmannsposten. Og jammen var det også snøflekker på vår vei opp fra Langlia mot tjernet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Mai 2012

På sykkel i vårgrønt kulturlandskap

Av Erik Unneberg |

Det er fint å sykle på de mindre veiene i kulturlandskapene i randsonen til Romeriksåsene. I dag var været både solrikt og varmt, og heldig var den som fikk lagt inn en treningstur denne formiddagen.

22 Mai 2012

Sikker veikryssing

Av Erik Unneberg |

Også når man er ute på treningstur, er det viktig å overholde trafikkreglene. Denne hesten viste trafikkvett ved Søndre Dal, og krysset veien ved hovgjengerfeltet. Dette veikrysset er sentralt for mange syklister, for det er flere veivalg man kan ta herfra. Vestover (til venstre på bildet) kan man komme til Slattum eller videre nordover i Nittedal via kirken. Veien til høyre går mot Ringnes, hvorfra man kan sykle opp i Romeriksåsene. Veien sydover fører frem til Nitelvaog Riksvei 22.

22 Mai 2012

Maistemning på Bruløkka

Av Kjersti von Krogh

Bruløkka var tidligere en gammel seter langs Kongeveien fra Kleivstua og ned i Lommedalen. Den ligger 430 moh., og i disse dager springer løvet ut i det store tuntreet på tomten. Et vakkert syn!