Vårgrønt ved Hvitsten kirke

Våren er kommet til Hvitsten. Hvitsten kirke er omgitt av naturens vårferske farger.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Mai 2012

Tranevann – en idyll under Raufjellet

Av Odd Tore Saugerud

Tranevann ligger i utløpet av den trange Tranevassdalen som går nordover til Lille Sandungen. Denne dagen var tranene erstattet av to stokkandhanner. På ti år har løvkrattet vokst seg høyt i det myrlendte området rundt vannet og langs vannets bredder, og også denne idyllen har blitt mindre synlig og tilgjengelig.

30 Mai 2012

Steinstua under vindfall og bregner

Av Odd Tore Saugerud

Grunnmuren etter Steinstua er uvanlig høy og ganske lett synlig fra blåstien som følger grensen mellom Nordre og Søndre Berg. Veien heter naturlig nok Delegårdsveien, og er en oldtidsvei som fortsetter i retning Bergsmarka. I Steinstua holdt Johanne Nilsdatter Steinstua (ca. 1786–1866) til. I en stue rett ved bodde Mari Eriksdatter (1770–1846), kalt Juntemari. De to var enker og drev salg, bl.a. av kaffe og tobakk, til folk som dro forbi eller bodde i nærheten.

30 Mai 2012

Grønt under Bergsåsen

Av Odd Tore Saugerud

I solen var det nesten blendende grønt under Bergsåsen denne dagen. Det ser trivelig ut, men inne i det tette grønne, som dekker over et særdeles kvistrikt hogstfelt, finnes en tur-o-post, og min kone på vei til denne. Ingen av dem er synlige på bildet. Tur-o-poster av typen detalj i tett kratt er ikke velegnet til å rekruttere flere tur-o-deltagere.