Kunst i gågata

Gågata i Moss (Dronningens gate) er bl.a. utstyrt med benker og lekeapparater - og det er lagt til rette for kunstneriske opplevelser. Flere steder er det satt ut skulpturer. Dette er Bivrost av Asbjørn Andresen. Andersen er født i Moss.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Mai 2012

Vårgrønt ved Hvitsten kirke

Av Eivind Molde

Våren er kommet til Hvitsten. Hvitsten kirke er omgitt av naturens vårferske farger.

30 Mai 2012

Tranevann – en idyll under Raufjellet

Av Odd Tore Saugerud

Tranevann ligger i utløpet av den trange Tranevassdalen som går nordover til Lille Sandungen. Denne dagen var tranene erstattet av to stokkandhanner. På ti år har løvkrattet vokst seg høyt i det myrlendte området rundt vannet og langs vannets bredder, og også denne idyllen har blitt mindre synlig og tilgjengelig.

30 Mai 2012

Steinstua under vindfall og bregner

Av Odd Tore Saugerud

Grunnmuren etter Steinstua er uvanlig høy og ganske lett synlig fra blåstien som følger grensen mellom Nordre og Søndre Berg. Veien heter naturlig nok Delegårdsveien, og er en oldtidsvei som fortsetter i retning Bergsmarka. I Steinstua holdt Johanne Nilsdatter Steinstua (ca. 1786–1866) til. I en stue rett ved bodde Mari Eriksdatter (1770–1846), kalt Juntemari. De to var enker og drev salg, bl.a. av kaffe og tobakk, til folk som dro forbi eller bodde i nærheten.