Gammel industrihistorie

Her avslutter Mosseelva sin ferd mot Mossesundet. I dette området, ved Mossefossen, lå industriens vugge i Moss. Allerede på 1300-tallet var det saltkokerier og kverner her. Moss jernverk ble etablert nord for fossen i 1704. Peterson & Søn startet produksjon av cellulose i 1883. Nå renner vannet rett inn i Mossefossen kraftstasjon.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Mai 2012

Tørt i Mossefossen

Av Eivind Molde

Her ved Mossefossen lå industriens vugge i Moss. Allerede på 1300-tallet var det saltkokerier og kverner her. I dag er det lite vann i fossen. Det hentes rett inn til Mossefossen kraftstasjon.

12 Mai 2012

Over Storebro

Av Eivind Molde |

Her krysses Storebro, som går over Mosseelva. Storebro har siden Middelalderen vært en del av Den Fredrikshaldske Kongevei som gikk mellom Christiania og Fredrikshald (Halden). Ved fossen lå også industriens vugge i Moss. Allerede på 1300-tallet var det saltkokerier og kverner her. Moss jernverk ble etablert nord for fossen i 1704. Peterson & Søn (i bakgrunnen) startet produksjon av cellulose i 1883.

12 Mai 2012

Kunst i gågata

Av Eivind Molde

Gågata i Moss (Dronningens gate) er bl.a. utstyrt med benker og lekeapparater - og det er lagt til rette for kunstneriske opplevelser. Flere steder er det satt ut skulpturer. Dette er Bivrost av Asbjørn Andresen. Andersen er født i Moss.