Haveråsen i Vestmarka

Det er bratt opp stien østfra og til toppen av Haveråsen. Men vel oppe kan du velfortjent nyte utsikten mot Oslofjorden og skrive deg inn i gjesteboka. Dog sommeren lar vente på seg, både ulltrøye og jakke i blåsten i dag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Jun 2012

Venter på pølser

Av Eyvind Wang

To pappaer hadde tatt med seg barna for overnatting på Hovdehytta i dag. Her forberedes pølsegrilling mens utsikten nytes.

12 Mai 2012

Inn i Mosseskogen

Av Eivind Molde

Her ved Molbekk er det slutt på asfalten, nå venter en fin turvei gjennom Mosseskogen. Dette har vært en viktig ferdselsåre helt fra Middelalderen. Her gikk nemlig Den Fredrikshaldske Kongevei mellom Christiania og Fredrikshald (Halden). Strekningen er i dag en del av Kyststien i Østfold (informasjonstavle til høyre).

12 Mai 2012

De gamle arbeiderboligene

Av Eivind Molde |

Det er ikke en hvilken som helst gate, dette. Her sykler du midt i et historisk industriområde, med de gamle arbeiderboligene på begge sider av gata. Boligene er i stor grad bygd av slaggstein fra Moss jernverk. Denne gata – Verket – er den eneste i Moss der husene har nummer etter hverandre først oppover på den ene siden og så nedover på den andre.