Hvem var Gunnar?

På Oppkuven står dette minneoppslaget på et tre like ved utsiktstårnet. Av teksten skjønner vi at mannen gikk tur til Oppkuven i flere tiår, men stort mer vet vi ikke.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Jun 2012

Karakteristiske Såta

Av Nina Didriksen

Den karakteristiske kulen kalt Såta synes godt til høyre foran oss, der vi står sør for Store Oppkuvvann. Toppen er verdt en avstikker fra stien mot selve Oppkuven. Et midtsommerbilde tatt fra samme sted finner du som nr. 14315 her i Markadatabasen.

03 Jun 2012

Mer av krigsminnet avdekket

Av Nina Didriksen |

I området mellom Storflaka og Lysebråna ligger det to slippcontainere godt synlig i terrenget. Ved den ene containeren hørte fotografen en lyd under foten, og etter å ha fjernet et tykt jord- og moselag kunne jeg ta frem den runde endedelen av containeren. Den har nok ligget skjult i flere tiår. Containeren stammer sannsynligvis fra et slipp 23. mars 1945.

03 Jun 2012

Søndag er turdag

Av Bjørg Løvlien |

Ti våte og kjølige grader hindrer ikke folk i å komme seg ut på tur. Kanskje er det den velfylte disken på Lilloseter som lokker folk? Legg merke til alle rognebærblomstene - et langtidsvarsel for kommende vinter? Bildet er tatt på veien mellom Ammerud og Lilloseter, vest for Breisjøen.