Hva skjer på Oppkuven?

Det er murt et fundament ved siden av utsiktstårnet på Oppkuven. I tillegg er det saget ned noen trær her på toppen av en av de høyeste kollene i Marka. Mange turgåere lurte på hva slags installasjon som kommer her, midt i naturreservatet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Jun 2012

Hvem var Gunnar?

Av Nina Didriksen

På Oppkuven står dette minneoppslaget på et tre like ved utsiktstårnet. Av teksten skjønner vi at mannen gikk tur til Oppkuven i flere tiår, men stort mer vet vi ikke.

03 Jun 2012

Karakteristiske Såta

Av Nina Didriksen

Den karakteristiske kulen kalt Såta synes godt til høyre foran oss, der vi står sør for Store Oppkuvvann. Toppen er verdt en avstikker fra stien mot selve Oppkuven. Et midtsommerbilde tatt fra samme sted finner du som nr. 14315 her i Markadatabasen.

03 Jun 2012

Mer av krigsminnet avdekket

Av Nina Didriksen |

I området mellom Storflaka og Lysebråna ligger det to slippcontainere godt synlig i terrenget. Ved den ene containeren hørte fotografen en lyd under foten, og etter å ha fjernet et tykt jord- og moselag kunne jeg ta frem den runde endedelen av containeren. Den har nok ligget skjult i flere tiår. Containeren stammer sannsynligvis fra et slipp 23. mars 1945.