Sommerføre ved Thorbjørnsrød

Midt i juli virker skiløyper som en fjern tanke, men her fra Thorbjørnsrød går det vinterstid skispor mot Mosseporten og Noreødegården.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Jun 2012

Ny trapp til toppen

Av Gunnar Kaspersen

Nå kan selv vi over 60 glede oss over at tårnet på Oppkuven igjen lar seg bestige. Statens Naturoppsyn har i løpet av forsommeren laget ny vindeltrapp "nesten like til himmels", dette bildet ble tatt 22. juni - og viser herligheten. Ta sykkelen fatt forbi Lysedammene og forbi Hornet og ta stien derfra over Gjelleråshytta til toppen - en flott ettermiddagstur.

08 Jul 2012

Ikke redd for å stikke seg ut

Av Odd Tore Saugerud |

Denne billen har ikke akkurat kamuflasjefarge der den sitter på en tistelblomst ved Nedre Gupu. Heller ikke fryktet den fotografen. Hardt skall og sannsynligvis gyselig smak gir selvtillit. Denne var opprinnelig antatt å være en grønn orebladbille. Senere observasjoner av flere med samme utseende, se bilde nr. 17167, viser at det er en gullbasse. Dekkvinger og ryggskjold er typisk for gullbasser, som det finnes tre arter av i Norge.

08 Jul 2012

Legde og dugg i enga ved Gupu

Av Odd Tore Saugerud

Regnværet og stor luftfuktighet har satt sine spor i enga ved Gupu. Men til tross for truende skyer var det folk som nøt sitt medbrakte måltid på plenen til et sommerstengt Gupu.