Kveldsskur I med paraglider

Stabilt ustabilt vær mesteparten av sommeren 2012, som regel mer vått enn spektakulært. Kveldens første skur til høyre i bildet som bakgrunn for paraglideren over Eineåsen. I kveld var det stabil vind fra syd som ga god oppdrift over stupene i Eineåsen, og fire paraglidere prøvde seg, dessverre ikke i formasjon.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Jul 2012

Bustefuglen

Av Odd Tore Saugerud |

På tur mellom Semsvann og Vestmarksetra kom denne dun- og fjærballen nærmest rullende. Fly kunne den ikke, men under det råtne treet følte den seg trygg. Likheten med Bustefuglen (eller Plukkørnen) Fredrikke i Knøttene var stor, og fuglen var uimotståelig for fotografen.

14 Jul 2012

Høy men avtagende vannstand i Greveveien

Av Line Mork |

Like nord for Sandermosen stasjon kan vi svinge av fra asfalten og ta Greveveien nordover på grus. Dette er en fin og variert sykkelvei nordover langs Gjøvikbanen opp mot Snippen og Movatn. Derfra er mulighetene mange, i alle retninger. I dag, en lørdag midt i juli etter en regnfull uke i Oslo, var imidlertid vannstanden ved bommen i overkant stor. Fotografen tråkket etter, med skoene godt dekket av vann som resultat.

14 Jul 2012

Breimosen – idyllisk og lumsk

Av Odd Tore Saugerud

I sommersola ser Breimosan riktig idyllisk ut, med små myrputter og friske farger, det siste delvis på grunn av store forekomster av rundbladet soldogg. Men innimellom er det områder med flytemose og torv som synker med en gang man står stille. Her fant vi også årets første fullmodne multer!