Filtvet fyr

Et par hundre meter fra veien gjennom Filtvet ligger Filtvet fyr. Fyret har vært i drift siden 1840 og ble automatisert i 1985. Den nåværende hovedbygningen er fra 1877 og inneholder fyrvokterleilighet, vaktrom og selve lyktehuset med linse fra ca. 1890. Fyrstasjonen ble fredet i 1997 som et kulturminne av nasjonal verdi. Dette er eneste fyr i Buskerud fylke.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Jul 2012

Badeliv ved Villa Malla

Av Eivind Molde |

Fin strand ved Villa Malla - godt skjermet mot vinden ute på Oslofjorden. Her er det behagelig å nyte sommerdagen, selv om det kanskje er litt kjøligere enn man skulle ønske seg på en julidag. Til venstre ser vi Filtvet fyr. Villa Malla ble åpnet i 2007. Her er det servering både inne og ute, men stedet kaller seg ikke restaurant - derimot "et åpent rom for allmennheten".

16 Jul 2012

Ut mot Oslofjorden

Av Eivind Molde |

En sykkeltur på Tofte kan lett kombineres med bading og piknik ved fjorden. Bare noen titalls meter fra veien finnes flotte strender og svaberg. Her er det bare å nyte utsikten over Oslofjorden.

16 Jul 2012

Glissent på stranda

Av Eivind Molde |

Strendene på Tofte er flotte og innbydende, men i dag satte vind og småkjølig vær en stopper for den helt store tilstrømmingen.