Kobberhaugene: en mosegrodd bergvegg

Kobberhaugene er vel mest kjent for sine fine utsiktspunkter. Men det er også annet som er verdt å ta med seg: Blåstien oppover fra Kobberhaugtjerns sydøstre ende går delvis langs og over en ca. 150 meter lang mosegrodd bergvegg merket som stup på o-kartene. For det meste gjemt, men som bildet viser er den øvre delen synlig fra stien. Her var det kjentmannspost i 1990-92.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Aug 2012

Blankvannsbråtan: svaler i luften, men også på ledningene

Av Odd Tore Saugerud |

Ved første øyekast ser vel dette ut som et reklamebilde eller protestebilde i forbindelse med kraftledninger i Marka. Men egentlig var det tenkt som en påminnelse om at svalene allerede har begynt å tenke på turen mot syd og varme. De satt pent på ledningene til kameraet kom frem, men så måtte noen holde en oppvisning i kunstflyvning.

01 Aug 2012

Blankvannsbråtan: Denne uken er det tistel og mjødurt som gjelder

Av Odd Tore Saugerud |

Blomsterprakten ved noen av markaplassene er velkjent for markavandrere. Her ved Blankvannsbråtan ser det ut som ren villeng i starten av august, men likevel vel verdt et bilde.

01 Aug 2012

Trepram: sunket eller 'til trutning?

Av Odd Tore Saugerud

Blankvann var pur idyll denne første augustdagen i 2012. En ekte trepram gir inntrykk av gamle dager. Litt kuriøst at den er fortøyd til rødmerkingen, og at det er en ganske stor stim med småfisk bak stråene i forgrunnen. Med konvertering til sort/hvitt og litt behandling i Photoshop blir bildet mer 1950-talls enn fra 2012.