Vått over og under

Vi benyttet mandagen til en padletur med farkosten Dolly på Trehørningen. Det eneste tegn til annet liv var et vak. Her har vi tatt en pause på odden mellom de to nordlige armene i dette fine vannet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Aug 2012

Vardåsen i Østmarka: en godt gjemt sti mot toppen

Av Odd Tore Saugerud

I 1992 må det nylig ha vært flatehogst rundt toppen på Vardåsen, siden den beskrives som en av Østmarkas fineste utsiktstopper. Nå har det vokst opp tette kratt av gran og bjørk rundt toppen, og dette, koblet med skrenter, gjør det nokså trøblete å komme seg opp til toppen. Men på en gammel og godt gjemt sti går det uten problemer. For de som måtte ha lyst til å prøve, starter den mot høyre som en forlengelse av granstranglene som ligger diagonalt over traktorveien.

05 Aug 2012

Vardåsen i Østmarka: ruin på sydøstre topp

Av Odd Tore Saugerud

På sydøstre topp på Vardåsen i Østmarka er det også noe som kan se ut som restene av en tømmerhytte, Mesteparten har blitt til ved, og restene utgjør morkne sitteplasser på en slags rasteplass. Utsikten herfra er typisk for utsikten i retning øst.

05 Aug 2012

Vardåsen i Østmarka: utsikt 'fra sydøstre topp

Av Odd Tore Saugerud |

Her er den meget beskjedne toppvarden på Vardåsens sydøstre topp, som etter GPS-kartet også er den høyeste. Siden kjentmannsposten 1992-94 lå på toppen av åsen, må dette ha vært stedet.