«Gørrhøl» i Fuglemyr: så langt, men ikke lenger

Fuglemyr ligger i retning nord/sør, og er sammen med fortsettelsen Kavlebrumyr nær 600 meter lang. Nå er det ingen spor av en kavlebru lenger, bare flytetorv/mose med store «gørrhøl» innimellom. Her har Atie balansert seg frem til østsiden av Fuglemyr, men så er det stopp og det blir en lang omvei mot syd. Selv i moseområdene risikerer man å «gå i sta» omtrent til knærne i en sky av illeluktende metan. Men vi kom over!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

19 Aug 2012

«Delefurua» ved Åstjern 2012

Av Odd Tore Saugerud |

«Delefurua», eller Ulvenfurua som den også blir kalt, ligger rett sydvset for Åstjern. Her møtes grensene fil tre gårder, tre kommuner, to fylker, og to bispedømmer. Kjentmannspost 1992-94 og 2002-04. Men hvilken furu er «Delefurua»? Bildet fra i dag viser at det foran den høye stubben står en merkestein med bolt, og at både den og stubben er rødmerket. Dette indikerer at stubben er restene av «Delefurua». Bilde nr. 17058 viser situasjonen i 2003.

19 Aug 2012

Svartputt: en liten idyll i fint vær

Av Odd Tore Saugerud

Svartputt er omtrent like stort som Åstjern, og ligger ca. 500 meter vest for dette. Navnet tyder på et heller dystert vann, men i sol og med hvite vannliljer ser det ganske innbydende ut.

19 Aug 2012

Myra nord for Svartputt: brede grøfter etter torvdrift

Av Odd Tore Saugerud

O-kartet antyder et ganske tett system av grøfter i myra nord for Svartputt. I virkeligheten er det enda flere og bredere grøfter, slik som den i forgrunnen på bildet. Her kan man fortsatt gå ordentlig «i sta», men bjørkekrattet skjuler mye av de mindre grøftene.