Høstaktig ved Storflåtan

Det er alltid fint med en stopp ved Storflåtans bredd og la øynene skue ut over vannet - her er nok mye stor ørret i dypet. Gress og trær begynner å gulne, og høsten melder sin ankomst denne siste helgen i august. Men ennå er det deilig når sola er fremme.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Aug 2012

En anelse høst

Av Erik Unneberg

Selv om det var litt vått noen steder, var det fint å løpe i Bærumsmarka i dag - med kamerasekken på ryggen. Fortsatt er det sommerlig, men noen gule blader her og der ga bud om at høsten er på vei. Bildet er tatt på på Gravsvollhøgda nordøst for Brunkollen, drøyt 400 moh. Stien går mot Haslumseter.

24 Aug 2012

Uværet dør ut

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 17068 var ouverturen, bilde nr. 17069 hovedtemaet. Dette er finalen, uværet dør ut, og solen kommer atter frem. Riktignok med lett etterregn, og med avtagende torden i det fjerne. En opplevelse som av en symfoni, i dette tilfelle Beethoven nr. 6, Pastoralesymfonien, 4. sats, «Gewitter und Sturm». Men den varer i bare litt over tre minutter, uværet varte i to timer.

24 Aug 2012

Uværet i full utfoldelse

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 17068 var ouverturen, her er hovedtemaet i fullt crescendo. Skyene viser at nå går det virkelig for seg i høyden, regnet strømmer i mørke gardiner, og ganske ofte lyser lyn opp skyene. I dag var de fleste lynene mellom skyene, vi så bare tre sikre lynnedslag. Fra høyre Eineåsen, dalen mot Sollihøgda, Risfjellet og Ramsåsen.