Panorama mot Toten

Åker og eng, og et fantastisk panorama mot Toten. For hvert tråkk oppover mot Totenåsen blir utsikten bare bedre og bedre. Vi ser Mjøsa til høyre. Bildet er tatt langs veien mellom Olterud og Oksbakken.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Sep 2012

Skreia stasjon

Av Eivind Molde

Døra står fortsatt åpen på Skreia stasjon - i dag er det en butikk som holder til i stasjonsbygningen. I mange år var dette endestasjon for Skreiabanen, som ble åpnet i 1902. Foruten ekspedisjonsbygningen hadde stasjonen bl.a. uthus, privetbygning, lokstall, vognskur, dreieskive, kullskur, lasterampe og vanntårn. Skreiabanen ble nedlagt i 1988, og strekningen fra Bøverbru og hit er i dag en fin turvei.

01 Sep 2012

I Skreiabanens spor

Av Eivind Molde |

Fra 1902 gikk Skreiabanen gjennom det frodige kulturlandskepet her på Toten. I 1988 ble den nedlagt, og som vi ser, er skinnene fjernet. Nå er strekningen mellom Bøverbru og Skreia en kjempefin sykkeltrasé. Bildet er tatt mellom Lena og Kraby. Totenåsen til høyre.

01 Sep 2012

Folksomt i sporet

Av Eivind Molde

En gang gikk det jernbanespor akkurat her, og vi ser den nedlagte stasjonen midt i bildet. Men i dag er det Lena-mart'n, og massevis av aktiviteter og mye folk over hele Lena sentrum.