Sauesanking på Totenåsen

Det er blitt høst, og tid for å hente hjem sauene. Mange firbente fikk transport på Totenåsens ferdselsårer i dag. Tilhengeren nærmest er full, lastebilen til venstre skal trolig fylles opp her på Oksbakken.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

01 Sep 2012

Vesterås

Av Eivind Molde

DNT-hytta Vesterås ligger sentralt til på Totenåsen, i området sør for Lensbygda. Bomveien mellom Lena og Hurdal går rett forbi. Fra hytta har man tilgang til et omfattende nett av stier, veier og skiløyper på Totenåsen.

01 Sep 2012

Panorama mot Toten

Av Eivind Molde

Åker og eng, og et fantastisk panorama mot Toten. For hvert tråkk oppover mot Totenåsen blir utsikten bare bedre og bedre. Vi ser Mjøsa til høyre. Bildet er tatt langs veien mellom Olterud og Oksbakken.

01 Sep 2012

Skreia stasjon

Av Eivind Molde

Døra står fortsatt åpen på Skreia stasjon - i dag er det en butikk som holder til i stasjonsbygningen. I mange år var dette endestasjon for Skreiabanen, som ble åpnet i 1902. Foruten ekspedisjonsbygningen hadde stasjonen bl.a. uthus, privetbygning, lokstall, vognskur, dreieskive, kullskur, lasterampe og vanntårn. Skreiabanen ble nedlagt i 1988, og strekningen fra Bøverbru og hit er i dag en fin turvei.