Utsikt til regn

En regnbue og en regnbyge dominerer utsikten fra toppen av tårnet på Oppkuven mot Vesle og Store Sandungen. Da vi kikket den andre veien så vi solskinn. Tårnet har fått ny trapp og er beæret med en kjentmannspost for perioden 2012-14.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Sep 2012

Kronprinsens utsikt: snart kongelig

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 17325 viser hvordan Kongens utsikt er i ferd med å vokse igjen. Med Kronprinsens utsikt er nærmest det motsatte tilfelle: Det er fortsatt bra utsikt fra stillaset for hangglidere, og det er ryddet en plass nedenfor for paraglidere. Dette bildet viser utsikten fra plassen for paraglidere, omtrent slik som de kan oppleve den idet de blir luftbårne.

17 Sep 2012

Kongens utsikt: også her gror det igjen

Av Odd Tore Saugerud

Det finnes et titalls bilder fra Kongens utsikt i Markadatabasen, så hensikten med dette bildet er ikke enda en gang å vise hvor flott usikten er. Egentlig snarere tvert imot: Trærne foran utsikten er nå i ferd med å vokse seg så høye at de skjermer for utsikten. Spesielt de rundt sikteplaten lager problemer for presisjonssikting mot fjerne mål. Her trengs en kongelig hogst!

05 Nov 2010

Taubanen i Krokkleiva: øvre vendestasjon, ledebukker og en bærebukk

Av Odd Tore Saugerud

Det står fortsatt igjen rester av den gamle taubanen i Krokkleiva som her ved øvre vendestasjon ved Kleivstua. Taubanen var ganske primitive saker, med kombinert trekk- og bærevaier uten noen ekstra sikkerhets- eller kommunikasjonsanordninger. Jeg har selv reist med den både som stolheis og tønneheis. Det gikk sakte, og man var ganske ubeskyttet mot vær og vind. Av og til stoppet den for å ta med eller slippe av folk som ikke behersket å gjøre dette i fart. Det var greit å ha sett på forhånd hva slike stopp skyldtes.