Flott høstdag ved Mjøsa

Sykkelruten mellom Feiring og Skreia byr på mange fine utsiktspunkter mot Mjøsa. Dette bildet er tatt på Akershus-siden av fylkesgrensen, like ved foten av Skreikampen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Sep 2012

Siste klipp

Av Nina Didriksen |

Varden på Barlindåsen markerer det aller høyeste punktet i Østmarka, 398 moh. Toppen ble besøkt en våt og mørk tirsdagskveld, og ærendet var ærefullt nok: å klippe siste post i høstens kjentmannshefte. Det har bare tatt tre uker, så fotografen undrer seg over om plasseringen av postene har vært "lettere" enn før? 380 km er tilbakelagt på sykkel og til fots, til mange flotte steder i markene rundt Oslo.

25 Sep 2012

Hundreårig kulturminne i svarte skauen

Av Kjersti von Krogh |

Økende vannbehov i Oslo på slutten av 1800-tallet gjorde at det i 1899 ble bestemt at Maridalsvannets nedslagsfelt skulle utvides ved vannoverføringer. Tre store tunnel-anlegg ble gjennomført fra 1907 til 1909. For at arbeiderne i tunnelen fra Sølvvika til Trehørningen skulle få hardt tiltrengt luft under det tunge underjordiske arbeidet, ble det laget et synk med ventilator omtrent halvveis. Lokket til nedgangen til tunnelen finnes i dag som et minne om et tungt arbeid med en tunnel som ble fullført i 1908.

24 Sep 2012

Gammelt og nytt

Av Nina Didriksen |

På Almedalshøgda, 504 moh, sto det en gang et trig.tårn. Bare selve trig.merket i metall og noe råttent treverk er igjen nå (i forgrunnen), sammen med et gammelt og et nytt stemplingspunkt for Skiforeningens distansemerke - samt en kjentmannspost for perioden 2012-14.