Jenssætra

Jenssætra er en nedlagt seter som ligger mellom Høversjøen og Vesterås på Totenåsen. Her ser vi en av bygningene på den gamle setervollen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Aug 2012

Veidele ved Jenssætra

Av Eivind Molde

Rett nord for Jenssætra deler veien seg. Kommer man sørfra, fra Hurdal og Høversjøen, kan man enten, som bilen, fortsette opp til Vesterås - eller man kan ta til venstre. Om sykkel er framkomstmiddel, medfører siste valg en utfordrende "klatring", før det går nedover til Bergsjøen og Lønsjøen.

11 Aug 2012

Ved Vesterås

Av Eivind Molde

Vesterås var i gamle dager brukt som hvile- og overnattingssted for tømmerkjørere her på Totenåsen. I dag leies stedet ut. Bygningen som vi ser til venstre brukes som ubetjent hytte av DNT Gjøvik og Omegn.

11 Aug 2012

Ved Bergsjøen

Av Eivind Molde

På vei mellom Lønsjøen og Jenssætra sykler man forbi Bergsjøen (611 moh.) - først tett inntil vannet - så kommer man høyere og høyere opp. Man har øyekontakt med vannet over en strekning på nesten 4 kilometer, dog ikke sammenhengende. Før man "tar farvel" (en god del høyere enn det vi ser på dette bildet), kan man nyte en mektig utsikt over Bergsjøen og Totenåsen.