Utsikt mot Hellerøya

På vei opp mot Bærumskollen (592 moh.), som ligger inntil sørvestenden av Søndre Heggelivann, får man etter hvert god utsikt over Hellerøya mot Gråberghaugen (632 moh.) på den andre siden av vannet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Okt 2012

Tid for tranebær

Av Torgeir Stenstad |

Bærsesongen er ikke slutt, på åpne myrer er det nå tid for tranebær. Her er det "on the rocks", på et lag av hagl som overraskende kom kvelden før. Tranebærsyltetøy er et fint supplement til stek og vilt-middager.

05 Okt 2012

Speilblank Øyangen

Av Torgeir Stenstad

Øyangen er Markas nest største vann, og sjelden er vannflaten så blank som her. Vi ser også Prestehytta, dog er det nok lenge siden noen prest har vært her, da hytta ikke er i bruk. Hytta er også omtalt i bøkene til Reidar Holtvedt: Det var tåke på Øyangen: "Endelig tok ei bikkje til å gjø et sted inne i tåka. Dødt og kløkkt lød det, som om den var gravd ned. Men da en kom frem til den, stod den utenfor Prestehytta. Derfra bar frosne skispor opp åsen."

06 Okt 2012

Isen kraver seg ved Steinbutjern

Av Torgeir Stenstad

Frost om natten her oppe nord i Marka, og isen danner seg rundt graset her sør i Steinbutjern. Og trilleplankene var glatte, så de mange syklister måtte ta det svært så forsiktig på isete underlag.