Kors ved pilegrimsleden

Pilegrimsleden mellom Oslo og Trondheim følger Kjølvegen over åsen fra Hadeland til Toten. Ved Høgkorsplassen er det i år satt opp tre store trekors og en informasjonstavle om historien som er knyttet til dette stedet. Ifølge biskop Jens Nilssons beskrivelse av en visitasreise i 1594 stod det flere kors langs veien mellom Hadeland og Toten. Korsene skal ha stått der fram til 1800-tallet. Den nøyaktige plasseringen er ikke kjent, men de skal ha stått ved veiens høyeste punkt. Og det er her ved Høgkorsplassen. I bakgrunnen kan vi så vidt se Einafjorden.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Okt 2012

30 doninger på Kjølvegen

Av Eivind Molde

Litt overraskende å treffe på 30 veteranbiler og denne blide gjengen på Kjølvegen i dag. De kaller det Barfrosttreffet, og denne helgen har de base på Vesterås på Totenåsen. Så dro de altså på tur til Hadeland i dag, på den historiske kongeveien, og tok seg en pause med Totenkringle og kaffe ved Høgkorsplassen. Turen tilbake går via Hennung og Sønstebygrenda - til lunsj på Torsætra.

13 Okt 2012

Hvitt i Kjølvegen

Av Eivind Molde |

Det er hvitt i Kjølvegen, men litt sølete er det også. Så det går nok ennå en stund før man herfra - på ski - kan suse ned bakkene til Åstjern, i pilens retning.

11 Okt 2012

Nordlig utsikt

Av Erik Unneberg

Denne oktoberettermiddagen var det god utsikt nordover fra Kikuttoppen. Vi ser Sandungskalven i forgrunnen (dog i luftlinje drøyt 6 km unna) og Hadelandsåsene i bakgrunnen.