Nye Harestua holdeplass

På Harestua bygger Jernbaneverket ny togstasjon. Denne skal erstatte dagens Harestua stasjon og Furumo holdeplass, da disse ikke lenger tilfredstiller krav til universell utforming, plattformlengde og -høyde. Den nye Harestua holdeplass blir liggende like sør for tidligere Furumo holdeplass, og det bygges et stort anlegg med parkeringsplasser, bussløyfe for avvikssituasjoner, ny tilførselsvei over den tidligere sagtomta og to nye jernbaneunderganger. Skiforeningens skiløype nr. 450 (Harestua [skolen] - Furumo barnehage - Harestua lysløype) skal gå gjennom den nordre jernbaneundergangen, som er dimensjonert for at løypemaskinene skal kunne passere.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Okt 2012

Elgjakt - men tid for en kafferast ved bålet

Av Kjersti von Krogh

Ingen elg var tatt av dette jaktlaget i Vestmarka i dag, men 2 dyr var tatt forleden, og ennu er det mange muligheter igjen av årets jakt. Og hyggen med rast ved bålet på Grønland unner de seg gjerne!

16 Okt 2012

Høst ved Svartvannet

Av Kjersti von Krogh

Svartvannet (353 moh.) ligger sørvest for Risfjellet like før Mikkelsbonn. En heller hustrig høstdag i Marka, men et vakkert vann som Svartvannet lysner opp i naturen.

20 Mai 2012

Rasteplass Østerudhøgda

Av Thore Knudsen |

Vel verdt å ta en liten stans ved rasteplassen på Østerudhøgda. Skogsdrift nedenfor plassen har gitt fin utsikt over Hurdalssjøen, mot søndre del av Hurdal og nordre del av Nannestad.