Vesle Svartungen

Stanser du i vegkrysset mellom Vesle og Store Svartungen (jf. beskrivelsen til sykkelrute nr. 679), ser du en snauhogd, liten topp like opp for krysset. Parkerer du sykkelen og tar beina fatt dit opp, får du flott utsikt ned på Vesle Svartungen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Okt 2012

Høst ved Vesle Damtjennet

Av Thore Knudsen

Vannene i Skrukkelia og videre innover Totenåsen har begynt å fryse til, og bakken er delvis hvit etter snø/haglbygene som gikk over distriktet sist torsdag.

26 Okt 2012

Storhaug: Ole Høilands hule – interiør og utsikt

Av Odd Tore Saugerud |

Elleve ganger klarte mestertyven Ole Høiland å lure/bryte seg ut av fengsler og søke dekning i terrenget. Selv om han nok hadde tettet igjen åpningene av denne hula da han holdt til her, må den ha vært et sted for de spesielt nøysomme. Hula ligger ganske høyt og er lett tilgjengelig i dag, men er og var omgitt av kløfter og tett skog. Den var nok ikke enkel å finne med Høiland på plass. Kjentmannspost 1990-92.

26 Okt 2012

Storhaug: Ole Høilands hule

Av Odd Tore Saugerud |

Mestertyven Ole Høiland er vel mer kjent i Norge enn geologen Dons. Sitt største kupp gjorde han i 1836 da han ranet Norges Bank for 64 000 spesidaler. Denne hula på østsiden av den vestligste ryggen av Storhaug skal ha vært hans gjemmested etter dette kuppet. Kjentmannspost 1990-92.