Kollevann: et lite skogsvann med en liten tredemning

Kollevann er et lite, idyllisk skogsvann omtrent midt i området Åmotkollene. Det ser ut som om det kan ha hatt to avløp mot vest, men det ene har av en eller annen grunn blitt demmet opp med en liten demning av vertikale treplanker som har blitt slått ned i myra som spunt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Okt 2012

Skogslosji

Av Nina Didriksen

Ingenting å si på utsikten fra peiskroken på Bekkestua, den ubetjente lille DNT-hytta på Romeriksåsene. Dette viste seg å være siste dag med barmarksføre, for i løpet av natten falt det 20 cm snø.

28 Okt 2012

Tre i ett

Av Nina Didriksen

Fra den lite kjente Guritjernkollen på Romeriksåsene har en riktig så fin utsikt sørover. Lettere innzoomet kan en se tre installasjoner: fra venstre masten på Røverkollen, deretter kulen på Haukåsen og masten på Varingskollen.

28 Okt 2012

Vinter på gang

Av Nina Didriksen

På Romeriksåsene vitnet hvite fjoner på bakken og is på Guritjernet om at vi går kaldere tider i møte. Både store og små vann hadde is, men den er ikke trygg! Dette var siste søndag i oktober, sommertiden ble skrudd av, og det ble også siste dag med barmarksføre: Påfølgende natt falt det 20 cm snø her inne.