Dritarholsberget: utsikt mot et hvitt Norefjell

Dritarholsberget nordvest for Setervann er kjentmannspost 2012-14. Kjentmannsboka sier at skogen er for tett til å påstå at utsikten er god fra toppen, men at Gyrihaugen er synlig og Vidvangshøgda kan anes. Vi så i tillegg Norefjell, lenger mot nord Vassfarfjella, og lenger mot syd snødekte fjell i motlys som gjorde det umulig å kjenne dem igjen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Okt 2012

Hytta innerst ved Setervann

Av Odd Tore Saugerud

Ved nordvestenden av Setervann ligger denne hytta og ser riktig trivelig ut i oktobersola. Men er det «bare» en hytte? Gjemt i skogen bak er det en ganske stor driftsbygning. Ifølge en gammel skogskar var dette ei "høggerhytte" med stall. Den ble også brukt i forbindelse med slippvirksomhet på Kryssbymyra og Hellerudmyra. Og mens det er sol og varmt i nord, kryper isen innover vannet fra syd.

27 Okt 2012

Bikkjevann: en enda mindre skogsvann

Av Odd Tore Saugerud

Bikkjevann ligger rett nord for Kollevann, se bilde nr. 17800. Langsmalt og enda mindre, og med egen badebrygge. Denne dagen var det en litt uvanlig flekkvis isdannelse på vannet.

27 Okt 2012

Kollevann: et lite skogsvann med en liten tredemning

Av Odd Tore Saugerud

Kollevann er et lite, idyllisk skogsvann omtrent midt i området Åmotkollene. Det ser ut som om det kan ha hatt to avløp mot vest, men det ene har av en eller annen grunn blitt demmet opp med en liten demning av vertikale treplanker som har blitt slått ned i myra som spunt.