Plassevann: blank is og åpent vann ved Toresplassen

Der hvor Plassevann er på sitt bredeste, var det en blanding av blank is og åpent vann, så her frøs nok ikke vannet mens det fortsatt kom snø. I solbakken nedenfor Toresplassen var det varmt og godt, og snøen var kram.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

30 Okt 2012

Plassevann: linjer på tynn is

Av Odd Tore Saugerud

Det var litt uventet at isen hadde lagt seg på Plassevann allerede, og at det nesten ikke var nysnø på den. Forklaringen er vel at den la seg mens snøen kom, og at linjene er vokselinjer. Men her er det gjenfrosne hull i isen av samme slag som vist på bilde nr. 13033. Slike var det også på Damtjern, og min kone rapporterer om samme sort også på Trollvann i dag. Hva kan disse komme av?

30 Okt 2012

Vinterstille i Haukelia

Av Kjersti von Krogh

Fra broen over Asdøla går Haukelikleiva opp til hyttegrenda hvor plassen Haukelia lå, og i middelalderen var det muligens en stor gård her. I dag ligger det flere fritidshytter rundt på setervollen, hvorfra det er fin utsikt mot Sylling og Hørtekollen og videre nord mot Gyrihaugen.

30 Okt 2012

Tidlig vinter i Vestmarka

Av Kjersti von Krogh

Nest siste dag av oktober, men med tre kuldegrader og 25 cm nysnø kunne det like gjerne vært godt ut på vinteren. Mye stor skog i Haukeliåsen (326 moh.) hvor god jord, mye lys og plass har gitt maksimale vekstforhold for svære såkalte skjørtegraner. På denne typen grantrær vokser grove grener ut fra stammen helt nede ved bakken.