Svenskeveien ved linjeløypa

Svenskeveien slynger seg som en diagonal gjennom bildet til krysset med linjeløypa. Bildet viser ganske tydelig at her er snølaget ganske tynt. Det er vel i tidligste laget å preppe såle her, spesielt når man tar det varslete mildværet med regn i betraktning.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

30 Okt 2012

Plassevann: blank is og åpent vann ved Toresplassen

Av Odd Tore Saugerud

Der hvor Plassevann er på sitt bredeste, var det en blanding av blank is og åpent vann, så her frøs nok ikke vannet mens det fortsatt kom snø. I solbakken nedenfor Toresplassen var det varmt og godt, og snøen var kram.

30 Okt 2012

Plassevann: linjer på tynn is

Av Odd Tore Saugerud

Det var litt uventet at isen hadde lagt seg på Plassevann allerede, og at det nesten ikke var nysnø på den. Forklaringen er vel at den la seg mens snøen kom, og at linjene er vokselinjer. Men her er det gjenfrosne hull i isen av samme slag som vist på bilde nr. 13033. Slike var det også på Damtjern, og min kone rapporterer om samme sort også på Trollvann i dag. Hva kan disse komme av?

30 Okt 2012

Vinterstille i Haukelia

Av Kjersti von Krogh

Fra broen over Asdøla går Haukelikleiva opp til hyttegrenda hvor plassen Haukelia lå, og i middelalderen var det muligens en stor gård her. I dag ligger det flere fritidshytter rundt på setervollen, hvorfra det er fin utsikt mot Sylling og Hørtekollen og videre nord mot Gyrihaugen.