Damtjern: vårlig i sola

Ved Damtjern der skiløypa til Finneflakseter krysser vannet, smeltet og frøs det i sola, og snøen var kram. Damtjern hadde samme type is med vokselinjer som Plassevann, se bilde nr. 17826. Også her var det gjenfrosne, runde hull. Hull etter pilkere er utelukket med så tynn is som her, men hva lager slike runde hull?

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

30 Okt 2012

Svenskeveien ved linjeløypa

Av Odd Tore Saugerud

Svenskeveien slynger seg som en diagonal gjennom bildet til krysset med linjeløypa. Bildet viser ganske tydelig at her er snølaget ganske tynt. Det er vel i tidligste laget å preppe såle her, spesielt når man tar det varslete mildværet med regn i betraktning.

30 Okt 2012

Plassevann: blank is og åpent vann ved Toresplassen

Av Odd Tore Saugerud

Der hvor Plassevann er på sitt bredeste, var det en blanding av blank is og åpent vann, så her frøs nok ikke vannet mens det fortsatt kom snø. I solbakken nedenfor Toresplassen var det varmt og godt, og snøen var kram.

30 Okt 2012

Plassevann: linjer på tynn is

Av Odd Tore Saugerud

Det var litt uventet at isen hadde lagt seg på Plassevann allerede, og at det nesten ikke var nysnø på den. Forklaringen er vel at den la seg mens snøen kom, og at linjene er vokselinjer. Men her er det gjenfrosne hull i isen av samme slag som vist på bilde nr. 13033. Slike var det også på Damtjern, og min kone rapporterer om samme sort også på Trollvann i dag. Hva kan disse komme av?