Demningen i Burudvann: Skiføret renner vekk

Høljregn og varmegrader tok effektivt knekken på snøen fra mandag. I Burudvann var vannstanden så høy at det var på grensen til å renne over forlengelsen av demningen mot vest.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Okt 2012

Corona-gruppen: en minnetavle

Av Odd Tore Saugerud |

I den bratte og nokså utilgjengelige østsia av Vittenbergkollen står denne minnetavlen. I «Vandringer i Maridalen» (1988) beskriver Helge Haakenstad bakgrunnen for den slik: «Her skjedde et av krigens dramaer 18. mars 1945 rett før freden kom hit til landet. De to motstandsmennene Arne Eikrem og Karl August Nerdrum ble overrumplet og drept av tyskerne her oppe. Agnes Larsen var også med, men hun ble overmannet og tatt til fange. De tilhørte Corona-gruppen og drev med radiosendinger her fra Hansakollen. Minnesmerket er en verdig markering av to gode nordmenn som ga sitt liv for vår fred og frihet.»

02 Nov 2012

Elvåga renner over

Av Torgeir Stenstad

Her er det nok av vann - det fosser over demningen her like sør for Mariholtet, mellom Nord-Elvåga og "Fri-Elvåga". I ettermiddag måtte sykkelen frem igjen, etter en snarvisitt av Kong Vinter; bløte skogsbilveier, men ellers fin temperatur.

02 Nov 2012

Fossefall i Hauktjernsbekken

Av Torgeir Stenstad

Vannføringen i bekken fra Hauktjern og ned i Nøklevann er et godt tegn på nedbørsmengden som har kommet de siste dagene. Og i dag viste "den hvite foss" seg fra sin flotteste side.